Buď součástí animovaného filmu Sluneční Pes a Bod Nula

Zachraňme společně severní a jižní polokouli! Připojte se k nám na magické cestě a pomozte nám s předprodukcí 3D animovaného filmu, který nejen zabaví, ale také vzdělá a inspiruje. Vaše podpora je klíčem k tomu, aby se tento projekt stal skutečností.

  • Sluneční Pes

  • Sluneční Pes

  • Rituální maska Birdface

  • Rituální maska Birdface

  • Rituální objekt Slunečního Pse

  • Rituální objekt Slunečního Pse

  • Rituální objekt Slunečního Pse

  • Sluneční Pes

0 €
vybrané z 33 804 €

0%

0% splnené

0 ľudí prispelo

Komunita, Film

Štúrovo, Nitranský kraj, Slovensko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 13.9.2024 v 17:11.

Zobraziť všetky odmeny

Jmenuji se Renáta Pintérová a jsem současná výtvarná umělkyně. Studovala jsem na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě na Slovensku v ateliéru Intermédia. Pracuji s různými médii a nejčastějším výstupem mých prací jsou objektové instalace nebo video art. Ve svých dílech se zabývám feministickými, postkoloniálními, ekologickými a rituálními tématy, jejichž prostřednictvím zkoumám animistické a fiktivní umění.

Na svém projektu Sluneční Pes a Bod Nula jsem začala pracovat před čtyřmi lety, kdy jsem vytvořila na umělecké rezidenci ve Vídni kresbu Slunečního Psa. Rituální kostým Slunečního psa jsem si představila hyperrealisticky, proto jsem se pustila do další fáze realizace přes 3D. Začalo to nejprve jako video art pro prostor galerie, ale pak jsem také dále rozvinula scénář a storyboardy pro krátký animovaný film.

Projekt je konceptuální a symbolicky vystavěný intertextuálně, funguje jako hypertext, přes který se vrství barvy, struktury a materiály, které symbolicky odkazují k ekologické krizi a k ​​technologickému dohledu, z pohledu magičnosti. Z hlediska vizuální kultury, je projekt silně symbolický a odkazuje k různým problematikám, jakož i k identitě v době technologie.To co zkoumám je forma prehistorického prožívání reality přes pop kulturu.

Nechtěla jsem dělat svůj projekt příliš osobním, ale možná pokud se s vámi podělím o svůj osobní příběh tak pochopíte proč je pro mě tento projekt tak důležitý. Před třemi lety jsem byla hospitalizována v psychiatrické léčebně s akutní psychózou a od té doby bojuji s mentální chorobou. Práce na tomto filmu mi velmi pomáhá v překonávání nemoci. Osvobozuje mě.

Co je náš cíl?

Naším cílem je vysbírat peníze pro předprodukci filmu. Hyperrealistický proces 3D animace je velmi nákladný.

Nyní je projekt ve fázi realizace. Už máme nějaké storyboardy pro filmové vyprávění a 3D vizualizace hlavní postavy. Z finančních prostředků bychom chtěli modelovat prostředí, ve kterých se bude příběh odehrávat. Dále bychom rádi vytvořili vedlejší postavy filmu a rekvizity. Musíme také rozvinout vyprávění příběhu a scénář. Také bychom chtěli začít animovat některé scény ze storyboardů které máme a chtěli bychom udělat trailer k filmu. Finance nám pomohou vyvinout konceptuální části filmu. Vytvoříme 3D rendery různých prostředí filmu.

Detaily

Ve filmu se zabýváme globálními a ekologickými tématy prostřednictvím magie a popkultury. Hlavním cílem filmu je vytvořit příběh s kritickým vyjádřením ke globální ekologické krize a prozkoumat tuto problematiku prostřednictvím 3D umění a magického vyprávění. Nulový bod je místo, kde se setkává Slunce a Měsíc. Sluneční pes je hlavní postavou filmu. Narodil se na južním pólu, ale kvůli globálnímu oteplování se musel přestěhovat do nulového bodu. Sluneční pes je živoucí postavou rituálního kostýmu. Má různé rituální masky a rituální předměty. Má kamaráda Frozyho, který je květ sedmikrásky z antistresového materiálu s tváří smajlíka. V nultém bodě je ostrov s velkým magnóliovým stromem, jehož květiny zpívají. Sluneční pes bude žít v tomto stromě. Rád čte New York Times a rád jí čokoládu a popcorn. 

... a ještě něco navíc

Na jihu je země sedmikrásek se spoustou květů sedmikrásek vyrobených z antistresového materiálu a fialové jezero se třpytkami a se zlatou rybkou, kolem létají také fialoví motýli. Na východě je poušť s horami a žijí tam dvě plastové kostry bílé a černé kočky. Kolem nich poletují černé a bílé motýly. Na severu je magická hora se zlatým vejcem. A na západě je černá díra, do které musí Sluneční Pes a jeho kamarádi hodit magický amulet, aby zachránili severní a jižní polokouli. To jsou některé místa, kde se bude příběh Slunečního Pse odehrávat.

Kdo jsme?

Renáta Pintérová

V roku 2016-2018 jsem studovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislavě v ateliéru Obraz/Zvuk/Text a kontext na katedře intermédií. 2015-2018 sem ukončila magisterské studium na VUT v Brně, Fakultě výtvarných umění v ateliéru Intermédia a digitální tvorba. V roku 2019 jsem byla vybrána nadací Erste foundation pro program umělecké rezidence v MuseumsQuartier ve Vídni. Moje práce byly vystaveny v Maďarsku, na Ukrajině, v České republice, na Slovensku a v Turecku. Moje díla jsou ve sbírce MODEM Center for Modern and Contemporary Art v Debrecenu v Maďarsku. Pracuji s různými médii a nejčastějším výstupem mých prací jsou objektové instalace nebo videoart. Ve svých dílech se zabývám feministickými, postkoloniálními, ekologickými a rituálními tématy, jejichž prostřednictvím zkoumám animistické a fiktivní-spekulativní umění.

Vilém Duha

Vystudoval Fakultu výtvarných umění VUT v Brně (2009), kde absolvoval v Ateliéru multimédií. Zde také získal za diplomovou práci ocenění rektora. Jeho práce byla prezentována na mnoha samostatných i kolektivních výstavách. Věnuje se především animaci. Vilém pracuje profesionálně s 3D programem Blender. Vytvoří pro nás prostředí a části filmu. Vilém, je také spoluautorem a spoluzakladatelem BlenderKit, sdílené knihovny pro všechny umělce Blenderu. Krátkometrážní filmy, které režíroval, 2007 Slunovrat, 2012 Oni. Dokumentární filmy, které režíroval, 2014 Sexuální boj zboží a v roce 2019 Závrať hedvábné stezky.

 

Proč to děláme?

Hlavním cílem filmu je vytvořit příběh s kritickým vyjádřením ke globální problematice a prozkoumat tuto problematiku prostřednictvím 3D umění a magického vyprávění. Budeme experimentovat s různými materiály a vizuálními formami, abychom vytvořili co nejautentičtější 3D film, který bude sám o sobě uměleckým dílem. Práce na tomto filmu přináší velkou zábavu pro nás. Od vytvoření hlavní postavy a jejích charakteristických rysů až po vymýšlení vedlejších postav a scén příběhu i rekvizit.

Doufáme, že zaujmeme naše podporovatele naším příběhem a postavou Slunečního Psa. Doufáme, že naše nabízené produkty přinesou jejich majitelům také pocit zábavy a hravosti a věříme, že dostanou vysoce kvalitní umělecké produkty.

Drazí přátelé, podporovatelé a milovníci umění,

Potřebujeme vaši pomoc, abychom mohli přinést na světlo jedinečný 3D animovaný film Sluneční Pes a Bod Nula. Tento film není jen o krásných animacích, ale také o důležitém poselství, které reflektuje globální problémy a inspiruje k pozitivním změnám.

Vaše podpora je nezbytná, abychom mohli začít s předprodukcí filmu. Pomozte nám vytvořit vizuálně úchvatný svět a silný příběh, který bude rezonovat s diváky po celém světě.

S vaší pomocí můžeme vytvořit něco úžasného a smysluplného, ​​co nejen pobaví, ale také vzdělá a inspiruje lidi po celém světě. Ať už přispějete finančně, sdílíte naši kampaň nebo se zapojíte do naší komunity, každá pomoc se počítá a přiblíží nás k cíli. Připojte se k nám a staňte se součástí této magické cesty..

Vaše podpora znamená pro nás víc, než si dovedete představit. Díky vám se projekt Sluneční Pes a Bod Nula stává skutečností. Jsme nesmírně vděční za každý příspěvek, sdílení a slovo podpory.

Těšíme se, že vás můžeme vzít na tuto kreativní cestu s námi a slibujeme, že vás budeme informovat o každém kroku tohoto magického procesu.

Děkujeme vám za to, že jste součástí našeho týmu a za vaši neocenitelnou podporu!

V sekci odměn nabízíme různé produkty, které představují zarámované a autorské podepsané tisky, 4K digitální obrázky a trička, nebo digitální plakáty filmu, které vám zde představíme:

Zarámovaný a podepsaný autorský 4K tisk ze série rituálních objektů.Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.

Zarámovaný a podepsaný autorský 4K tisk ze série Birdface, rituální maska ​​Slunečního psa.Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.

Zarámovaný a podepsaný autorský 4K tisk ze série portrétů ​​Slunečního psa.Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.

portrét slunečfího psa

Zarámovaný a podepsaný autorský 4K tisk ​​Slunečního psa.Velikost rámu obrazu je 50x70cm

Trička s autorským potiskem rituální masky ze série Birdface​.

4K digitální obrázky ze série rituálních objektů, které si můžete vytisknout v libovolné velikosti

4K digitální obrázky ze série Birdface rituální maskakteré si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

4K digitální obrázky ze série portrétů Slunečního psa, které si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

4K digitální obrázek Slunečního psa, který si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

Digitální plakáty

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 0
    Pro dobrý pocit

    Chceš podpořit náš projekt alespoň symbolicky? Jakákoli podpora má pro nás v současných podmínkách kulturní scény velkou cenu.

    Částku lze navýšit libovolně.


    Děkujeme vám.



     

    Doručenia odmeny: do týždňa po ukončení projektu na Hithitu

    5,97 €
    (150 Kč)
  • predané 0
    Digitální ručně kreslené storyboardy filmu a kresby a dva plakáty


    Tato odměna obsahuje digitální ručně kreslené storyboardy filmu a kresby a dva digitální plakáty k filmu.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.

     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    13,92 €
    (350 Kč)
  • predané 0
    Digitální obraz ze série rituálních objektů Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje 4K rendrovaný digitální obraz ze série rituálních objektů Slunečního Psa.
    Po zakoupení odměny nám napište, že který obrázek jste si vybrali ze série. Digitální obrázek, si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.

     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,85 €
    (650 Kč)
  • predané 0
    Digitální obraz ze série Birdface-rituální maska ​​Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje 4K rendrovaný digitální obraz rituální masky Slunečního Psa.
    Po zakoupení odměny nám napište, že který pohled chcete z rituální masky. Obraz lze vytisknout v libovolné velikosti.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.

     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,85 €
    (650 Kč)
  • predané 0
    Digitální obraz portrétů Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje 4K rendrovaný digitální obraz portrétu Slunečního Psa.                 
    Po zakoupení odměny nám napište, že který z portrétů chcete mít. Obrázek lze vytisknout v libovolné velikosti.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,85 €
    (650 Kč)
  • predané 0
    Digitální obraz Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje 4K rendrovaný digitální obraz celej postavy Slunečního Psa.
    Obrázek lze vytisknout v libovolné velikosti.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.
     

    Doručenia odmeny: do mesiaca po ukončení projektu na Hithitu

    25,85 €
    (650 Kč)
  • predané 0
    Scénář filmu a digitální obrázek dle vlastního výběru


    Tato odměna obsahuje scénář filmu a jako dárek dostanete 4K digitální obrázek dle vlastního výběru ze série rituálních objektů, rituální masky Birdface, nebo z obrázků Slunečného Psa, který si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

    Digitální obrázek vám přepošleme do měsíce po skončení kampaně na Hithit a scénář filmu vám přepošleme do roku po skončení projektu na Hithit.

    Odměnu vám pošleme na e-mail.

    Děkujeme vám.

     

    Doručenia odmeny: do roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,77 €
    (1 000 Kč)
  • predané 0
    Zarámovaný a podepsaný tisk ze série rituálních objektů

    Táto odmena obsahuje autorskú zarámovanú a podpísanou tlač ze série rituálních objektů Slunečního Psa.

    Jako dárek dostanete i další 4K rendrovaný digitální obraz
    ze série rituálních objektů, rituální masky Birdface nebo ze série digitálních obrázků Slunečního Psa, který si vyberete a který si budete moci vytisknout v libovolné velikosti.

    Po zakoupení odměny nám napíšte, že který rituální objekt chete mít vytlačený a zarámovaný a jakou velikost rámu chcete mít. Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.


    Odměnu vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázek vám přepošleme na e-mail. Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    151,12 €
    (3 800 Kč)
  • predané 0
    Zarámovaný a podepsaný tisk rituální masky Birdface

    Tato odměna obsahuje autorský zarámovaný a podepsaný tisk rituální masky Birdface.

    Jako dárek dostanete i další 4K rendrovaný digitální obraz ze série rituálních objektů, rituální masky Birdface nebo ze série digitálních obrázků Slunečního Psa, který si vyberete a který si budete moci vytisknout v libovolné velikosti.

    Po zakoupení odměny, nám napište že který pohled masky chcete mít vytištěn a zarámován. Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.

    Odměnu vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázek vám přepošleme na e-mail.  Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    151,12 €
    (3 800 Kč)
  • predané 0
    Zarámovaný a podepsaný tisk portrétu Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje autorský zarámovaný a podepsaný tisk portrétu Slunečního Psa.

    Jako dárek dostanete i další 4K rendrovaný digitální obrázek 
    ze série rituálních objektů, rituální masky Birdface nebo ze série digitálních obrázků Slunečního Psa, který si vyberete a který si budete moci vytisknout v libovolné velikosti.

    Po zakoupení odměny nám napište, že který portrét chcete mít vytištěn a zarámován.Velikost rámu obrazu, který si můžete vybrat, je 40×50cm a 30×40cm.

    Odměnu vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázek vám přepošleme na e-mail.  Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    151,12 €
    (3 800 Kč)
  • predané 0
    Tričko s potiskem Birdface a všechny 4K rendry digitálních obrázků

    Tato odměna obsahuje tričko s potiskem Birdface rituální masky. 

    Jako dárek dostanete všechny 4K rendrované digitální obrázky
    ze série rituálních objektů, Birdface rituální masky a všechny rendry Slunečního Psa, které si můžete vytisknout v libovolné velikosti. Po zakoupení odměny nám napište, že který pohled rituální masky chcete mít na tričku.

    Kvalitní tričko s potiskem ve střihu UNISEX – velikosti XS, S, M, L, XL, 2XL
    (Napište nám jakou velikost trička chcete mít.)

    Odměnu vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázky vám přepošleme na e-mail. Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    151,12 €
    (3 800 Kč)
  • predané 0
    Zarámovaný a podepsaný tisk celkového pohledu Slunečního Psa

    Tato odměna obsahuje autorský zarámovaný a podepsaný tisk celej postavy Slunečního Psa.

    Jako dárek obdržíte 4K rendry všech digitálních obrázku
    , ze série rituálních objektů, Birdface rituální masky, nebo digitálních obrázků Slunečního Psa. Velikost rámu obrazu je 50×70cm.

    Zároveň jako podporovatelé filmu budete automaticky uvedeni ve finálních titulcích traileru.


    Fyzické objekty obdržíte poštou do půl roku po skončení projektu na Hithit a uvedení v titulcích traileru obdržíte déle než rok po ukončení projektu na Hithit.

    Odměnu vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázky vám přepošleme na e-mail. Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    262,48 €
    (6 600 Kč)
  • predané 0
    Crowdfundingový producent

    Po zakoupení této odměny, dostanete dva zarámované a podepsané obrazy dle vlastního výběru.

    Dále dostanete tričko s potiskem Birdface rituální masky a všechny 4K rendry digitálních obrázků.

    Dále budete napsán do titulků traileru filmu jako crowdfundingový producent.

    Kvalitní tričko s potiskem ve střihu UNISEX – velikosti XS, S, M, L, XL, 2XL
    (Napište nám jakou velikost trička chcete mít.)


    Fyzické objekty obdržíte poštou do půl roku po skončení projektu na Hithit a uvedení v titulcích traileru obdržíte déle než rok po ukončení projektu na Hithit.

    Odměny vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázky vám přepošleme na e-mail. Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    636,31 €
    (16 000 Kč)
  • predané 0
    Hlavní partner filmu

    Odměna je pro ty, kdo chtějí podpořit vznik filmu a být hrdým hlavním partnerem originálního filmu Sluneční Pes a Bod Nula.  

    Pro ty, kteří vědí, jak důležité je jít za svým snem. Protože mají odvahu a chuť dělat něco navíc...! 
    Pro sebe, pro společnost, pro umění.


    Přispět můžete jako spolek, organizace, sami za sebe, sdružení či firma. 

    Vaše jméno nebo logo bude samostatně uvedeno  závěrečných titulcích traileru filmu.

    Po zakoupení této odměny, dostanete také dva zarámované a podepsané obrazy dle vlastního výběru.


    Jako dárek dostanete všechny 4K rendrované digitální obrázky ze série rituálních objektů, Birdface rituální masky a všechny rendry Slunečního Psa, které si můžete vytisknout v libovolné velikosti.

    Odměny vám přepošleme poštou nebo zásilkovnou na adresu. Digitální obrázky vám přepošleme na e-mail. Doručení je v ceně odměny.

    Děkujeme vám.

    Doručenia odmeny: na adresu, do pol roka po ukončení projektu na Hithitu

    3 976,93 €
    (100 000 Kč)