Thriller RAFINOVANĚ Vladimíra Lemona se těší na čtenáře!

Známý lékař českých fotbalových reprezentantů vydává svou knižní prvotinu. Thriller Rafinovaně vypráví napínavý příběh českého chirurga, zapleteného do obchodu s drogami až v dalekém Turecku.

Autor: Robert Rytina

  • MUDr. Vladimír Lemon ve své ordinaci

  • MUDr. Lemon jako lékař našich sportovců

5 274 €
vybrané z 5 194 €

101%

101% splnené

39 ľudí prispelo

Literatúra, Vzdelávanie

Česko

Všetko alebo nič. Projekt skončil 28.7.2024 v 16:30.

Zobraziť všetky odmeny

Jak to začalo

Autor, sám knihomol, netrpělivě čekal na opožděné vydání románu oblíbeného spisovatele. Rozčiloval se, že mu to tak dlouho trvá. TAK SI NAPIŠ SVOJI KNIHU, KDYŽ JSI TAK CHYTREJ, odbyla ho žena. A tak to udělal.

Psal o tom, co dokonale zná. Chirurgii provozuje přes čtyřicet šest let. A tam se toho stalo už tolik!

Být lékařem mládežnické fotbalové reprezentace je čest a jedna velká radost. I když je provázena i neúspěchy a zklamáním, jež ke sportu i k životu patří.

A potom Turecko. Tu úchvatnou zemi a lidi si zamiloval tak, že si s rodinou pořídili apartmán v Mahmutlaru, kam jezdí, jak je to jen trochu možné. Mají tu už své přátele a je tam nádherně. A právě zde, na terase, s výhledem na skálu a hrad v Alanyi napsal první větu téhle knížky.

MUDr. Vladimír Lemon ve své ordinaci

Co je náš cíl?

Vydat knižní prvotinu MUDr. VLADIMÍRA LEMONA, který se mimo jiné jako chirurg a ortopéd stará o členy české fotbalové reprezentace a kladenského fotbalového klubu.

Naše nakladatelství VR Atelier už vydalo a s úspěchem vyslalo do světa řadu publikací autorů, kteří sice do světa literatury vstoupili teprve nedávno, ale jejích potenciál v této oblasti je více než slibný. Jako příklad uveďme například silnou osobní výpověď fotbalového skauta Milana Holuba s názvem Sarajevo (kniha následně vyšla i v Bosně a Hercegovině), nebo knihu poezie kdysi.dnes.snad brzy. mladé talentované básnířky Natalie Petrovičové. MUDr. Lemon nás zaujal svým nekompromisním vstupem do světa thrilleru s dobrodružnou zápletkou. Ostatně, udělejte si o jeho knize s názvem Rafinovaně představu sami...

Detaily

Krátká anotace jeho thrilleru zní takto: Letušky Emma a Gabriela vyrostly v děcáku. Emmu osud zavál do Turecka, kde se i vdala. Šťastné dny končí, když se dozví, že její rodina je mafiánská. Nový boss rodiny obě ženy donutí k pašování drog. Nemají na výběr, ale rafinovaně plánují odvetu. Podaří se jim udržet si svobodu a pomstít se? A jak do plánu zapadne Adam, český chirurg žijící 3000 kilometrů daleko?

... a ještě něco navíc

Ano, jak do plánu zapadne lékař Adam? Nechme ho se alespoň letmo představit:

Jmenuji se Adam a jsem chirurg. Všichni mi říkají Adame, jen syn Cyril táto. Jsem zástupcem primáře na chirurgii v krajském špitále, kde je moje žena Bára ředitelkou.

Byl jsem spokojený u operačního stolu i na srazech s fotbalovou reprezentací U19. kde je Cyril hráč a já doktor. Bára má problémy s politiky z kraje, ale to všichni, jimž vládnou laici.

Vše se změnilo osudovým telefonátem od paní Gábiny, bývalé letušky. Chtěla se sejít a pak mi vyprávěla příběh, který začal před více jak dvaceti lety, kdy jsem byl jako mladý lékař s reprezentací v Turecku na soustředění. A pokračuje dodnes. Tehdy jsem se ocitnul s cizí ženou ve svém hotelovém pokoji. Nikdy jsem na tu úžasnou noc nezapomněl a paní Gábina mi servírovala jednu informaci za druhou. Má prchavá milenka Emma, její přítelkyně a ředitelka hotelu se mnou otěhotněla a narodil se jí syn David. Přinesla i hřeben s jeho vlasy, abych si mohl nechat udělat test DNA. Seděl! A tak se mi právě narodil dvacetiletý syn. S Gábinou jsme se setkávali dost často a vždy mi měla co říct. Emmin manžel, pilot Bay, zahynul v Moskvě na motorce, právě když jsme spolu dováděli. Celá léta vydávala Davida za jeho syna. Bayova rodina byla nechutně bohatá a mocná. Vlastnila banky, stavební firmy, ale hlavně nekonečná pole s mákem a laboratoř na výrobu heroinu na východě země. Ten pašoval kapitán Bay ve svém služebním zavazadle. Jak snadné! Gábina pomáhala Emmě s malým Davidem a Emma už vedla vlastní hotel, který jí a Davidovi Rodina Bayractarů věnovala.

Po tragické smrti starého bosse se šéfem Rodiny stal Fatih, Bayův bratranec. Teprve od něj se Emma s Gábinou dozvěděly pravdu o příjmech Rodiny a Fatih Gábinu donutil, aby jako letuška pokračovala v pašování heroinu místo kapitána Baye. Aby si zachovaly životní standard a ze strachu z mocné rodiny souhlasily a Gábina se stala pašeračkou...

Kdo jsme?

Nakladatelství VR Atelier působí na českém knižním trhu už dvě dekády. Vydává zejména humoristickou a populárně naučnou literaturu. Díky kampani na platformě Hithit vyšly v minulých letech knihy Václava Budinského Nejlepší židovské anekdoty (2022) a Dobré rady jak na blbce (2023).

Proč to děláme?

S kampaněmi na Hithitu máme skvělé zkušenosti! Naši přátelé, přátelé jejich přátel i zcela náhodní přispěvatelé nám je vždycky pomohli dotáhnout až do konce. Odměnou jim pak byly - mimo jiné - i skvělé knížky, k jejichž vydání přispěli. Doufáme, že stejně se povede i thrilleru RAFINOVANĚ. Pomozte nám tedy prosím dostat knihu Vladimíra Lemona ke čtenářům, odměna vás nemine!

Aktuality

17.7.2024 Jak poznáte knihu "Rafinovaně" počátkem podzimu v knihkupectvích? Podívejte se na obálku!

Viacej

26.6.2024 Rozhovor s autorem knihy Rafinovaně právě vyšel!

Přečtěte si rozhovor s autorem knihy na serveru Vaše Kladno: https://www.vasekladno.cz/zpravy/tvar-tydne/19353-lekar-vladimir-lemon-se-na-podzim-zaradi-mezi-kladenske-spisovatele

Viacej

Komentáre

Vyberte si odmenu za váš príspevok

  • predané 9
    Kniha s podpisem autora

    1 kniha s podpisem autora.

    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    19,98 €
    (500 Kč)
  • predané 5
    Dvě knihy s podpisem autora

    2 knihy s podpisem autora.


    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    31,96 €
    (800 Kč)
  • predané 10
    Tři knihy s podpisem autora

    3 knihy s podpisem autora.


    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    39,95 €
    (1 000 Kč)
  • predané 3
    Kniha s podpisem a fotografií dárce v knize

    1 kniha s podpisem autora a poděkování za podporu v knize (s uvedením jména a fotografie).


    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    79,90 €
    (2 000 Kč)
  • predané 2
    Kniha s podpisem a účast na autorském čtení

    1 kniha s podpisem autora, účast na autorském čtení a autogramiádě s drobným občerstvením, která proběhne krátce po vydání knihy (o datu a místu Vás budeme osobně informovat).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    119,86 €
    (3 000 Kč)
  • predané 4
    Kniha s podpisem + účast na křtu + občerstvení

    1 kniha s podpisem autora, účast na křtu s občerstvením pro dvě osoby (o datu a místu Vás budeme osobně informovat).

    Doručenia odmeny: do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    199,76 €
    (5 000 Kč)
  • predané 3
    Kniha s podpisem a prezentace v knize 1/4 strany

    1 kniha s podpisem autora a prezentace v knize v rozsahu čtvrt strany.

    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    399,52 €
    (10 000 Kč)
  • predané 2
    Kniha s podpisem a prezentace v knize 1/2 strany

    1 kniha s podpisem autora a prezentace v knize v rozsahu půl strany.

    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    599,28 €
    (15 000 Kč)
  • predané 1
    Kniha s podpisem a prezentace v knize celá strana

    Kniha s podpisem a prezentace v knize na celou stránku.

    Poštovné a balné součástí odměny.

    Doručenia odmeny: na adresu, do štvrť roka po ukončení projektu na Hithitu

    799,04 €
    (20 000 Kč)