Nechej zrodit knižní hvězdu - jak uspět ve ŠD a nejen tam

Jmenuji se Zuzana a škola je můj druhý domov. Letité zkušenosti byly impulsem pro sepsání komplexně ucelené knihy pro vychovatele, pedagogy volného času, učitele, ale i studenty. Hithit je plný smysluplných projektů a vydat knihu nemusí být pouhým snem.

  • S mužem, který mi dává prostor neustále růst.

  • Umět si ze sebe udělat legraci, i to je má práce.

  • Děti se staly malíři s vlastní výstavou.

  • HRA-tajemství pouštního písku

  • jedna z girland -ptáci

EUR 738
pledged of EUR 3,182

23%

23% completed

26 days until the end

23 contributors pledged

Literature, Education

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by Oct 12, 2024 by 11:19 CET.

Show all rewards

Jak to začalo

Začátek mé cesty při psaní knihy nebyl právě veselý a obrovským impulsem byl odchod mého tatínka. Ta prázdnota duše i myšlenek... Jak se poprat s touto ztrátou, bylo vypsat se a naopak nechat růst něco, k čemu mám velmi kladný vztah. Ke své práci, k dětem, k novým nápadům a snad touze zanechat někde odkaz a být nápomocná. Možná by bylo jednodušší v ten okamžik říci, „nezblázni se". Dále byla mou motivací zkušenost se studenty, kteří ke mně chodí na praxi. Lehce přeloženo, neví co je čeká, do jakého prostředí jdou, co mohou očekávat, co by měli znát a jak se poprat s mnohými „nástrahami" při práci s dětmi. Nejsou to ale pouze studenti, kteří potřebují „nakopnout". Práce s dětmi je nesmírně náročná a léty vyčerpáváme nejen energii, ale také nápady. Právě proto potřebujeme inspirovat, motivovat a předávat si rady a zkušenosti.

Co je náš cíl?

Cílem je vybrat korunky na vydání knihy. Člověk ani netuší, kolik to vše stojí...Další metou, pokud bude projekt úspěšný, je oslovovat především mladé studenty a připravit je na práci s dětmi v té nejlepší formě. Nicméně dynamika se při práci s dětmi neustále mění a proto může být kniha i výborným rádcem ostatním pedagogům. Pokud by byla do Vánoc „odlita" v tiskárně, může posloužit i jako krásný dárek od Ježíška (doufám, že na něj věříte, já ano). Nemáte náhodou dítko v rodině na pedagogickém oboru? Pokud ano, mám dobrou zprávu. Kniha poslouží jako výborný startér pro jeho profesi.

Detaily

Pohnutkou pro sepsání knihy je uzavření profesního kruhu a předání letitých zkušeností a nápadů kolegyním a kolegům vychovatelům, pedagogům volného času, učitelům, kreativním rodičům, ale především studentům, kteří se na výkon těchto povolání teprve chystají. Jak na to a jak být úspěšný od samého začátku? Setkávám se se studenty v rámci jejich praxí a musím konstatovat, že vůbec nemají představu, jaké prostředí a povinnosti je čekají. Celá a kompletní odpověď je v řádcích této knihy. Práce s dětmi je náročným maratonem při cestě za jejich úspěchem, ale i tím naším. Kniha nabízí rady a vzory, jak si poradit s náročnou dokumentací, která je součástí školních družin. Přenos dobré praxe je výborným nástrojem v pomoci ostatním kolegům. Vidím v něm obrovský smysl a potenciál být skvělým pedagogem. Jak vytvořit plány, hospitační arch, 10 měsíců školního roku jsou dopodrobna rozepsány v kapitolách, fotky z výtvarných činností i hry na rozvoj sociálních vztahů v kolektivu. Kniha je protkána fotkami z mého stolu, výstižněji řečeno, pracovních stolečků dětí a jejich výrobky. A nejen to.

Kdo jsem?

Jsem obyčejná holka, z obyčejné vesnice, ale s neobyčejnými sny a vírou, že dobří lidé existují a že poctivá práce se člověku vyplatí. Vystudovala jsem speciální pedagogiku na univerzitě J.E.Purkyně v Ústí nad Labem. Pouštím se s dětmi do projektů, ve kterých vyniknou nejen jejich osobnosti, ale především prožijí úspěch. Zaplnit výstavní síň? Není problém! Pozitivní emoce, chuť se učit novým věcem a krásné vzpomínky, to je má práce. Jmenuji se Zuzana Czesztyiczká a ano, za 50 let se mi nestalo, aby někdo napoprvé vyslovil mé příjmení správně :-) Přeloženo z maďarštiny, Cestická jako cesta. Věřím, že tato nová, společná cesta s Hithitem a s Vámi, bude tou šťastnou. Již nyní jsem nesmírně vděčná těm, kteří mě na cestě za snem doprovodí. Všem z celého srdce DĚKUJI a klobouček smekám, přísahám, až k zemi.

Proč to dělám?

Pokoušela jsem se oslovit vydavatele, leč nejsem známá postava literárního světa a jelikož si nemohu dovolit vydat knihu z rodinného rozpočtu, oslovila jsem tuto platformu. Přijde mi skvělá a mnozí z nás v ní spatřují naději, což je fajn. Vždyť se říká, že naděje umírá poslední.

News

Aug 31, 2024 Ukázka z knihy - Pravidla ve ŠD

Doporučuji nejdříve tak zvaně ukotvit samu sebe, než začneme s dětmi něco vymýšlet. Měli bychom mít plán, znát své cíle a především své možnosti. Přemýšlejme na chvíli my sami, například nad pravidlem „Jsem s každým kamarád.“ Je splnitelné? Musí se stát pravidlem pro všechny? Není splnitelné a je…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Dobrý pocit je k nezaplacení

    Výběrem této odměny se stanete důležitou součástí toho projektu. Ať to zní jako klišé, není tomu tak.
    Sama poskytuji zdarma materiály kolegyním a kolegům a hřeje mě u srdce, že jsem někomu pomohla. I stokoruna jsou peníze a někomu může změnit život nebo pomoci ve splnění snu.

    U této odměny lze částku libovolně navýšit.

    Velice Vám děkuji za podporu.

    Reward delivery: not specified

    Pledge EUR 3.98
    (CZK 100)
  • sold 0
    Girlandy - učení hrou

    Výběrem této odměny se stanete majitele tří, velmi užitečných, girland. První girlanda je ze světa ptactva, druhá představuje lesní zvěř a třetí vás zavede na statek. Jedná se celkem o 48 praporků. Na girlandě jsou obrázky s popisem a jsou v souboru PDF. Děti milují obrázky, tak proč jim neudělat prostředí příjemnější.
    Girlandy zašlu v elektronické podobě e-mailem.

    Velice děkuji za podporu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 5.17
    (CZK 130)
  • sold 0
    CERTIFIKÁT s osobním poděkováním

    Výběrem této odměny se stanete držitelem Certifikátu (mnou vytvořeného) s osobním poděkováním. Certifikát zašlu elektronickou poštou.

    Velice Vám děkuji za podporu.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 2
    Tajemství pouštního písku - HRA

    U této aktivity se FAKT nebudete nudit. Můžete hrát s dětmi, nebo ve společnosti dospěláků.

    Hra „Tajemství pouštního písku“ je plná šifer a kódů, které musíte rozlousknout. Pokud ji budete hrát na grilovačce a dodržovat pitný režim :-), pak raději přidám i řešení, abyste mi nezamrzli v polovině cesty. :-) Najít takový poklad, kde je v truhle dobře vychlazený a*k*h*l, nemusí být úplně marný. Budete potřebovat zámeček s třímístným kódem, řetízek a někoho, kdo si to řešení přečte předem, aby ten kód mohl na zámečku nastavit.
    Hru zašlu v elektronické podobě s požadavky na správný tisk.

    Děkuji Vám za podporu.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 11.93
    (CZK 300)
  • remaining 10 from 15
    Odměňte se KNIHOU

    Výběrem této odměny se stanete držitelem knihy, která v sobě ukývá mnoho rad, informací a nápadů z oblasti pedagogiky volného času. Máte děti na studiích pedagogických oborů? Jste sami součástí školského systému? Jste rodiči menších dětí? Nebo dokonce babičkou či dědečkem? Můžete je poučovat, to děti milují. :-) Nebo si můžete jen tak hrát a tvořit. 

    Děkuji Vám za podporu.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 17.90
    (CZK 450)
  • remaining 22 from 25
    KNIHA přímo k Vašim rukám + osobní poděkování

    Výběrem této odměny se stanete držitelem knihy, která v sobě ukývá mnoho rad, informací a nápadů z oblasti pedagogiky volného času. Máte děti na studiích pedagogických oborů? Jste sami součástí školského systému? Jste rodiči menších dětí? Nebo dokonce babičkou či dědečkem? Můžete je poučovat, to děti milují.  :-) Nebo si můžete jen tak hrát a tvořit. 

    A nebojte se, poděkování bude krasopisem. To je má velká záliba. Jednou mi paní na poště nechtěla odeslat dopis, že prý si ho nechá. :-)

    Velice děkuji za podporu.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 23.86
    (CZK 600)
  • remaining 34 from 40
    CHCI BÝT SOUČÁSTÍ TÉTO KNIHY

    Výběrem této exkluzivní odměny se stanete součástí knihy v podobě poděkování a s uvedením Vašeho jména přímo v knize. Budete navždy její součástí a to už STOJÍ ZA TO!

    Dále dostanete Certifikát (elektronickou poštou) jako osobní poděkování autora.

    Jako BONUS Vám zašlu hru, kterou si můžete zahrát (nejen) s dětmi.
    Hra „Tajemství pouštního písku“ je plná šifer a kódů, které musíte rozlousknout. Pokud ji budete hrát na grilovačce a dodržovat pitný režim :-), pak raději přidám i řešení, abyste mi nezamrzli v polovině cesty. :-) Najít takový poklad, kde je v truhle dobře vychlazený a*k*h*l, nemusí být úplně marný. Budete potřebovat zámeček s třímístným kódem a řetízek.

    Velice děkuji za podporu.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 79.54
    (CZK 2,000)