Odemkněte dětské emoce s naší pohádkou Princezna a Kašpárek

Pohádkový příběh Kašpárka a Princezny zaměřený na rozpoznávání emocí, nenásilnou komunikaci a mnoho dalších zajímavých aktivit pro rozvoj dítěte.

  • Ježibaba z Vraní skály

  • Kašpárek se loučí

  • Hlavní kuchař a kuchtík Matěj

  • Myška

  • Pan král

  • Návrh obalu knihy

  • Úryvek z knihy

  • Úryvek z knihy

  • Kašpárek uklouzl na podlaze

  • Náš pohádkový příběh v maňáskovém divadélku

EUR 635
pledged of EUR 995

63%

63% completed

29 days until the end

23 contributors pledged

Literature, Education

Česká Ves, Olomoucký kraj, Česko

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by Oct 17, 2024 by 18:32 CET.

Show all rewards

Jak to začalo

Tato pohádka vznikla na základě našich zkušeností jak z trenérské, tak pedagogické i psychologické praxe s dětmi. Spojením pohádkového světa a znalostí z praxe jsme vytvořily příběh o Princezně a Kašpárkovi, které trápí všední strasti, jako každé dítě. Kniha je určena předškolním a mladším školním dětem, pro které je v rámci knihy připraveno mnoho úkolů, otázek a vyplňování. Pohádka má na dítě velký vliv - psychologický i pedagogický, neboť formuje jeho osobnost. Dítě se pohádkou sociálně i emočně učí a rozvíjí. Spojením příběhu, písně, kreslení a tvoření jsme zhotovily pohádku, ve které se děti zapojují i v rámci uměleckých dovedností a věříme, že děti bude bavit nejen příběh, ale i doplňující aktivity. Na knihu o Princezně a Kašpárkovi navazuje také píseň Kašpárkovy emoce, karty emocí, pracovní listy, píseň o emocích a pohádkové maňáskové divadélko.

Co je náš cíl?

Našim cílem je podporovat zdravou psychiku dětí zábavnou a nenásilnou formou, a také prostřednictvím umění. Chtěli bychom knihu vytisknout a šířit mezi děti i rodiče. Věříme, že kniha vykouzlí úsměv na tváři nejednomu dítěti. Pomozte nám k publikaci příběhu a dejme společně vzniknout pohádce o Princezně a Kašpárkovi zaměřenou na zdravou psychiku dětí zábavnou formou. 

Detaily

Pohádkový příběh Princezny a Kašpárka zaměřený na zdravou psychiku dětí s důrazem na rozpoznávání emocí a nenásilnou komunikaci dětskou řečí. A to vše vzdělávací a zábavnou formou. Kniha je určena předškolním a mladším školním dětem, pro které je v rámci knihy připraveno mnoho úkolů, otázek a vyplňování. V rámci knihy jsou také k dispozici videa a píseň Kašpárkovy emoce, která vznikla právě k této knize. Pohádka má na dítě velký vliv. Vliv psychologický i pedagogický, neboť formuje jeho osobnost. Dítě se pohádkou sociálně i emočně učí a rozvíjí. Kniha napomáhá k sociálně-emočnímu učení. Finance z projektu Hithit bychom rádi využily na výtisky knih, které bychom šířily mezi děti. 

Máme pro Vás malou ukázku z knihy: 

P: Ne, Kašpárku. Moje maminka se mi snažila vždy pomoci. Vysvětlovala mi, proč se na mě zlobí, a snažila se najít řešení, jak to napravit. Říkávala mi, že je velmi důležité umět volit ta správná slova, protože slova jsou jako cihličky. Ta správná se skládají za sebe a vytvářejí most, po kterém můžeš kráčet. Ta špatná slova, nebo dokonce mlčení se staví na sebe a vytváří zeď. Pak se ale může stát, že dva lidé, kteří se mají moc rádi, používali špatná slova nebo spolu dostatečně nemluvili a ta zeď mlčení nebo špatných slov je oddělila od sebe.

K: To je strašné, to je strašné. To si nechci ani představovat. Že my dva bychom nebyli kamarádi kvůli takovému nedorozumění. To je velmi smutné, Princezno. To znamená, že dva lidé, kteří se mají rádi, spolu nemluví? A to vše jen proto, že neumí použít ta správná slova?

P: Přesně tak, Kašpárku. Představ si, že my dva nejlepší kamarádi bychom spolu nemluvili. A to jen proto, že bys mi řekl něco ošklivého a já zase tobě. Mohlo by nás to mrzet. Jenže pokud bychom tu zeď mezi námi nezbourali, nic by se nezměnilo.

K: A co jsou vlastně, Princezno ta špatná slova?

P: Víš, Kašpárku, to jsou slova, která ubližují ostatním, když třeba někdo někomu nadává, posmívá se, křičí nebo lže.  

K: Princezno a čím lze takovou zeď zbourat?

P: Kdybys mi řekl něco, co by se mi nelíbilo, a já se urazila a odešla, byl by to začátek stavění té zdi. Kdybych zůstala a chtěla s tebou probrat, co tě k takovému názoru vedlo, stavěli bychom spolu most. A jak zbourat zeď? No přeci tím, že spolu zase začneme stavět mosty!

K: Já jsem opravdu tak rád, že společně stavíme mosty a ne zdi. Teď už však musím jít, Princezno. Přijeli k nám na zámek vzácní hosté a pan Král chce, abych je hned při příjezdu rozveselil. Moc mě mrzí, že nemůžeš jít semnou. Bude se mi po tobě stýskat. Dnes jsi mi byla velkou oporou a zlepšila mi můj špatný den. Mám pocit, že se mi s tebou vše daří lépe a cítím se tak nějak lehce.

P: Kašpárku, tak víš co? Nakreslím nám oběma na ruku malé srdíčko, a když ti bude smutno, tak se na to srdíčko podívej a vzpomeň si, že na sebe myslíme a zase se brzy uvidíme. Jsem moc ráda, že jsme kamarádi.

Obracíme se na Vás s velkou prosbou o pomoc s vydáním knihy o Princezně a Kašpárkovi. Zároveň Vám děkujeme za čtení těchto řádků a případný příspěvek. 

... a ještě něco navíc

Tento příběh jsme tvořili s láskou a respektem, jelikož z praxe víme, že dětská radost je pro nás největší motivací a odměnou za dobře odvedenou práci. Chceme v dětech i v rodičích prohloubit podporu zdravé psychiky dětí. Nenásilnou komunikaci očima dětí vnímáme za něco velmi důležitého a to už od útlého věku dítěte, proto jsme se rozhodli zrealizovat tento projekt. Věříme, že tento příběh zaujme nejen děti, ale i dospělé a bude pro ně přínosem. 

Kdo jsme?

.. tým animátorů, trenérů, pedagoga a psychologa, které neopustila dětská fantazie, smích a radostná energie. Podporujeme zdravou psychiku dětí zábavnou, ale také vzdělávací formou. Jako pedagogové a trenéři v taneční škole - SK Řetězárna, z. s. - Taneční škola se denně setkáváme s dětmi jak batolecího, tak předškolního a školního věku. Vnímáme, že absence znalostí s jejich vlastními pocity jsou častým důvodem jejich nepohody, jak v rodinném, školním tak i v mimoškolním prostředí. Jako animátoři v Makáček, s.r.o. jsme zjistily, jak děti zaujmout, zabavit a především vnést jim úsměv do tváří. Spojily jsme naše znalosti a na základě všech zkušeností jsme napsali příběh o Princezně a Kašpárkovi, který nás baví a dává nám smysl.

Proč to děláme?

Chceme v dětech i v rodičích prohloubit podporu zdravé psychiky dětí jako např. učení rozpoznávání emocí. Nenásilnou komunikaci očima dětí vnímáme za něco velmi důležitého a to už od útlého věku dítěte, proto jsme se rozhodli zrealizovat tento projekt. Věříme, že tento příběh zaujme nejen děti, ale i dospělé a bude pro ně přínosem.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 5
    Dobrý pocit a šíření radosti

    Přispějte částkou 100 Kč a vytvoříte nám úsměv na tváři. Podpoříte tak vznik celého projektu o Princezně a Kašpárkovi. Pro dobrý pocit a šíření radosti je také možné částku libovolně navýšit.

    Reward delivery: not specified

    Pledge EUR 5.97
    (CZK 150)
  • sold 4
    Tento projekt má smysl

    Přispějte 300 Kč, protože to má smyl. Po skončení kampaně Vám zašleme e-mail s  poděkování s odkazem ke stažení ilustrací, pracovních listů a omalovánek z knížky v souboru PDF. 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    Pledge EUR 11.94
    (CZK 300)
  • sold 13
    1 výtisk knihy s předáním v České Vsi

    Těšíte se na knihu a chcete být mezi prvními, kdo ji dostane do ruky? Neváhejte, podpořte náš projekt částkou 400 Kč a kniha je V aše

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 15.91
    (CZK 400)
  • sold 0
    1 výtisk knihy doručený Zásilkovnou

    Jako odměnu za Vaši odvahu jít do toho s námi od prvních minut pro Vás máme knížku Princezna a Kašpárek s doručením přes Zásilkovnu. . 

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 23.87
    (CZK 600)
  • sold 1
    1 výtisk knihy s osobním věnováním a dopravou k Vám domů

    Rádi Vám knížku pošleme rovnou z tiskárny k Vám domů i s věnováním autorek

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 39.79
    (CZK 1,000)
  • sold 0
    Podpořte dobrou věc a zařiďte si vánoční dárek

    Podpořte náš projekt a tím si zaručíte vánoční dárek pro vaše dítko. Kniha společně s omalovánkami Princezna a Kašpárek ve vánočním balení právě pro Vás ještě před štědrým dnem. 

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 47.74
    (CZK 1,200)
  • sold 0
    Pozvánka na křest knihy - posezení s autory

    Užijte si společně s námi křest projektu s posezením u dobrého jídla, pití a živé hudby. Křest se bude konat v Jeseníkách. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 61.67
    (CZK 1,550)
  • sold 0
    Podpořte dobrou věc a zařiďte si vánoční dárek

    Podpořte nás a tím si zaručte vánoční dárek pro vaše dítko. Kniha společně s omalovánkami Princezna a Kašpárek a kartami emocí ve vánočním balení

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 67.63
    (CZK 1,700)
  • sold 0
    Pozvánka na křest knihy - posezení s autory + 1 výtisk knihy s osobním věnováním

    Užijte si společně s námi křest knihy s posezením u dobrého jídla, pití a živé hudby. Jako bonus získáte výtisk knihy s osobním věnováním autorek. Křest se bude konat v Jeseníkách. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 79.57
    (CZK 2,000)
  • sold 1
    Sponzor knihy

    Reklama Vaší firmy bude uvedena na všech našich propagačních materiálech.  

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    Pledge EUR 258.60
    (CZK 6,500)