Potřebujeme Vaši pomoc - Duha pro neslyšící

Spolek Duha pro neslyšící usiluje o inkluzivní Prague Pride pro queer neslyšící, zahrnující tlumočení a propagační materiály ve znakovém jazyce. Potřebujeme 80 000 Kč na realizaci plánů a odměny pro dobrovolnictvo. Děkujeme za jakoukoliv podporu!

  • Podporujeme malé lidskoprávní spolky tlumočením

  • Tlumočení loňského festivalu Prague Pride

  • Organizujeme výlety do přírody

  • Loňská atmosféra na Letné

  • Organizujeme vzdělávací přednášky

  • Výlet na Karlštejn

  • Účastníme se hrdě pochodu!

  • Takto vypadala naše první akce v roce 2023

  • Jeden z mnoha originálních Duha potisků

  • Jeden z mnoha originálních Duha potisků

EUR 3,261
pledged of EUR 3,196

102%

102% completed

57 contributors pledged

Community

Česko

All or nothing. Project finished on Aug 17, 2024 at 12:16.

Show all rewards

Zdravíme všechny podporující našeho spolku Duha pro neslyšící!

Budeme potřebovat Vaši pomoc. Blíží se nám léto a festival Prague Pride. Stejně jako minulý a předminulý rok, chceme festival udělat přístupný neslyšícím návštěvnicím a návštěvníkům, a proto jsme před několika měsíci zažádali o grant, abychom mohli festival udělat pro neslyšící větší než kdy dříve. Stala se ale nemilá věc. Společnost, která granty zprostředkovávala, pozastavila celosvětově všechny granty na dobu neurčitou a my jsme skončili bez jakékoliv finanční podpory.

V České republice neexistuje jiná organizace, která se zabývá problematikou této menšiny v menšině, která se potýká se střetem dvou menšinových identit. Jelikož jsme spolek, kde všichni pracujeme na dobrovolné bázi, potřebujeme pomoci s financováním našich projektů. Postupně si začínáme budovat jméno jak v neslyšícím světě, tak v queer a lidskoprávní komunitě, ale musíme se limitovat v tom, jaké jakou naše cíle, a to kvůli nedostatku financí. Když chce queer neslyšící člověk trávit svůj volný čas svobodně a „out“, cítí se být uvězněn v propasti mezi dvěma světy – kdy queer komunitě nerozumí, mají jiný jazyk, a neslyšící komunita mu neposkytne ten bezpečný prostor, který by chtěl.

Vznikli jsme neoficiálně v roce 2022, kdy jsme se shodli na tom, že v ČR neexistuje prostor, kde se queer neslyšící mohou vyjadřovat ve znakovém jazyce o svých životních zkušenostech, radostech, problémech nebo jen mít bezpečné místo a být sami sebou. Oficiálně byla Duha pro neslyšící založena v srpnu 2023. Momentálně je nás celkem 16 dobrovolnic a dobrovolníků, kteří Duze věnujeme svůj volný čas.

Každým rokem chceme Deaf Pride pod Prague Pride dělat větší, přístupnější a inkluzivnější, reprezentovat queer neslyšící většinové veřejnosti a rozšiřovat povědomí o tom, že queer neslyšící by měli mít své místo v queer komunitě. Také aby zúčastnění neslyšící měli možnost si užít celý týden festivalu naplno – každý den mít alespoň jednu akci, kde budou všemu 100% rozumět. V rámci festivalu chceme dále mít vlastní propagační stánek, kde budeme nabízet informační letáčky a brožurky, propagační materiál a další drobné věci. Mezi informační tiskoviny patří například informace o tom, jak si mají neslyšící užívat festival zodpovědně (s překlady do znakového jazyka), jak mohou slyšící zúčastnění komunikovat s neslyšícími beze strachu a brožurka s připravovaným queer slovníkem ve znakovém jazyce. Dále bychom chtěli zprostředkovat tlumočení našich akcí ze znakového jazyka do mluvené češtiny, aby i neznakující veřejnost měla možnost přijít na naše akce. Další položkou by bylo zprostředkování uměleckého tlumočení vybraných hudebních vystoupení. Tyto prvotní výdaje nám dají základ pro to, abychom mohli šířit povědomí o neslyšících queer lidech i na dalších festivalech.

Kromě materiálních základních věcí a financí na zprostředkování tlumočení bychom část rozpočtu chtěli věnovat našemu dobrovolnictvu, které již od počátku věnují svůj čas našemu spolku bez nároku na finanční odměnu a po náročné práci na letních festivalech (Prague Pride, Most Pride aj.) bychom je chtěli odměnit.

Abychom mohli festival realizovat v plné míře tak, jak jsme to plánovali s žádostí o grant, potřebovali bychom celkem 80 000 Kč. Rozumíme tomu, že tato částka je vysoká, ale budeme rádi, když nás spolek podpoříte jakoukoliv částkou nebo alespoň sdílením tohoto textu se svými známými. Také pokud máte nápad, na koho bychom se s prosbou o finanční dar mohli obrátit, dejte nám vědět.

Mockrát všem děkujeme, že jste s námi.

Duha pro neslyšící

News

Jul 11, 2024 Jaký merch po příspěvku dostanete?

Vážení a vážené, milí a mílé! Dostali jsme od vás několik dotazů s tím, jak vypadá merch Duhy pro neslyšící. Pokud přispějete na našem HitHitu určitou částkou, dostanete od nás odměnu ve formě kurzu, triček, kšiltovek nebo kondomů. Všechny naše produkty jsou s tématikou queer neslyšících, znakovéh…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 24
    Chci podpořit Duhu pro neslyšící

    Záleží mi na přístupnosti akcí a festivalů pro neslyšící a rád*a podpořím Duhu pro neslyšící. Jako odměna mi stačí dobrý pocit. Minimální cena odměny je 200,- ale můžeš samozřejmě poslat i víc.

     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 7.99
    (CZK 200)
  • sold 2
    ​Dva kusy duhových kondomů od našeho spolku

    Bezpečnost především! Podporou Duhy dostaneš dva barevné kondomy s logem Duhy pro neslyšící, které můžeš využít pro svou bezpečnější zábavu. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.98
    (CZK 300)
  • sold 8
    Taška s logem našeho spolku

    Plátěnka nikdy nevyjde z módy! A teď je ještě o něco stylovější díky našemu logu. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.98
    (CZK 400)
  • sold 2
    Sada ilustrací s originálními návrhy

    Máme nový merch! Obrázky z merche od talentovaných umělců*kyň s tématikou queer neslyšících můžeš mít také v papírové podobě a budou ti zdobit jakýkoliv prostor. Samozřejmě vše s tématikou queer neslyšících. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.94
    (CZK 1,000)
  • sold 11
    Černé tričko s libovolným motivem Duhy pro neslyšící

    Máme nový merch! Můžeš mít krásně tričko s originálními motivy queer neslyšících. Pak můžeš na ulici hrdě podporovat lidská práva bez jediného slova. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.93
    (CZK 1,200)
  • sold 1
    Bílé tričko s libovolným motivem Duhy pro neslyšící

    Máme nový merch! Můžeš mít krásně tričko s originálními motivy queer neslyšících. Pak můžeš na ulici hrdě podporovat lidská práva bez jediného slova. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.93
    (CZK 1,200)
  • sold 2
    Tričko s libovolným motivem a kšiltovka s logem našeho spolku

    Chceš komplet lidskoprávní set? Tak tenhle balíček je přímo pro tebe! Podpoříš tak naši aktivitu a ještě budeš stylový*á. Předání odměny osobně v Praze, nebo se domluvíme na zaslání Zásilkovnou.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 79.89
    (CZK 2,000)
  • sold 7
    ​Kurz na celé víkendové odpoledne

    Chceš se o nás dozvědět víc? Chceš se naučit základy queer českého inkluzivního znakového jazyka a užít si odpoledne s naším členstvem? Zajímá tě identita a kultura neslyšících? Tak neváhej a vyber si tuto odměnu. V září si vyhraníme jeden víkendový den pro celou skupinu, termín určíme na konci sbírky. Celá akce bude tlumočena mezi českým znakovým jazykem a českým jazykem, takže tento kurz je opravdu pro každého. :) Tuhle odměnu si "vyzvedneš" osobně v Praze.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 99.86
    (CZK 2,500)