Přidejte se k našemu snu a vdechněme život škole Minehava

Jsme skupina učitelů zakládající demokratickou ZŠ a Gymnázium v Praze. Chceme zrekonstruovat prostory 10 let nepoužívané školy. Obydlet, zařídit a zútulnit dnes omšelé prostory je pro nás zásadním předpokladem, abychom mohli zahájit první školní rok.

  • Mapa 1NP

  • Jedna z učeben

  • Další učebna

  • Chodba

  • Vchod do budovy

  • Pohled na budovu z Havlíčkova náměstí

  • Milníky

EUR 4,772
pledged of EUR 8,034

59%

59% completed

31 days until the end

73 contributors pledged

Education

Praha, Hlavní město Praha, Česko

Pledge

All or nothing. This project will only be funded if it reaches at least its goal by Jul 28, 2024 by 13:40 CET.

Show all rewards

Jak to začalo

Před rokem se David a Honza rozhodli dát dohromady tým podobně smýšlejících lidí, pro které je učitelství životní náplní i prací. To se povedlo, a proto se nyní snažíme otevřít novou inovativní školu v Praze.

DavidHonza

Co je náš cíl?

Chceme vybudovat školu, kde můžeme realizovat své pedagogické pojetí, vize a nápady. Minehava chce být otevřena dětem a jejich rodinám pro které je svoboda a z ní vyplývající odpovědnost smysluplným směrem výchovy. Naším cílem je vytvořit inspirativní prostředí pro děti, vyučující i rodiny, školu, kde na každém hlasu záleží.

Cílem projektu je otevřít soukromou demokratickou školu pro Prahu a okolí pro studentky a studenty od 11 do 19 let. Škola bude organizována jako druhý stupeň základní školy a gymnázium. Naší vizí je nabídnout model sebeřízeného vzdělávání a demokratického rozhodování v každodenních záležitostech školy.

Jak budeme fungovat?

Naprostá většina procesů v organizaci a řízení školy je založena na demokratickém hlasování. Ve školní komunitě jsou všichni respektováni a mají rovnocenný hlas. Naším posláním je usilovat o vzdělání ve všech oblastech lidské činnosti, zprostředkovávat kvalitní výuku opřenou o možnost ovlivnění ze strany dětí, projektovou výuku, expedice, činnostní a také praktickou výuku.

Škola chce vytvořit harmonické klima, které buduje na mezinárodních kontaktech, hodnotách, udržitelnosti a rozvoji životního prostředí. Záleží nám na všeobecném rozvoji mladých lidí a dopomoci jim v posílení všech kompetencí, které jim pomohou při hledání svého místa ve světě. 

Co a jak budeme ve škole konkrétně dělat, bude záležet na každém z nás, dětech, učitelích i rodičích. 

S čím má pomoci sbírka?

Budeme vyklízet, oškrabávat, brousit, natírat, malovat. Z velké části svépomocí. Potřebujeme záchody, umyvadla, rozvody, barvy. Na materiál, náčiní a vybavení budeme rádi, když vybereme prostředky touto kampaní. Zrenovujeme omšelé místnosti, abychom je proměnili v prostředí, kde se budeme cítit dobře.

Tridazachody

Kdo jsme?

Jsme tým lidí, pro které je učitelství výzvou. Profesně nás zajímá jak zlepšovat sebe a pomáhat druhým k otevření jejich potenciálu. V týmu máme odborníky jako je, Alena, Filip a Honza, na humanitní obory, David, Ondra a Vojta se budou starat o informatiku, přírodní vědy a matematiku, Magdalena a Lůca zajistí zdravou stravu a pohyb. Nakonec Sarah a Matthew z Ameriky nabízejí angličtinu a budou ambasadory mezinárodní dimenze školy. Počítáme i s pomocí pro děti nadané a těm, kteří potřebují větší podporu.

Proč to děláme?

Věříme, že vzdělání je úžasný proces, a jeho pozitivní formu chceme nabízet mladým lidem. Potřebujeme Vaši pomoc k tomu, aby se náš sen stal realitou, a využíváme tuto cestu jako možnost sponzorství.

Zapojte se s námi do zakládání něčeho nového a staňte se těmi prvními, co pomohou vykřesat školu snů pro mnohé děti!

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 21
    Dobropocitovka od 100 do nekonečna

    “Chci přispět a nic za to nepotřebuji." Vhodné pro minimalisty, filantropy a mecenáše. Víme, že spousta z Vás nic dalšího hmotného nepotřebuje a máte náš respekt. Částku, kterou nám pošlete, necháme na Vašem uvážení. Od stovky až do nekonečna. Děkujeme.

    Reward delivery: not specified

    Pledge EUR 4.02
    (CZK 100)
  • remaining 151 from 160
    Ozdobným písmem napíšeme jméno tvé na zeď dárců

    Rád/a jsi jako malý/á čmáral po zdi a moc rád by sis to zase zažil/a ? Tak nám přispěj na barvy a mi ti kousek odlijeme a napíšeme tvé jméno na zeď dárců, a pokud jsi z blízka velmi rádi Tě uvítáme a podepíšeš se sám/a. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 20.08
    (CZK 500)
  • remaining 12 from 30
    Adoptuj květinu a vytvoř nám kyslík

    Jsi milovník květin a moc dobře víš, že při fotosyntéze absorbují oxid uhličitý a do okolí uvolňují kyslík a díky tomuto pomáhají čistit vzduch v interiéru. Adoptuj květinu a my na ni necháme ozdobně napsat tvé jméno. Když za ní přijdeš na návštěvu tak tě bude čekat lahodná káva nebo čaj u nás ve škole a třeba si ji dáš s panem školníkem.   

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 24.10
    (CZK 600)
  • remaining 22 from 40
    Život je sladký - alias čaj o páté

    Zažij unikátní atmosféru Minehavy a užijte si jeden den v demokratické škole. Nabídneme prohlídku míst, zapojeni se do aktivit, návštěvu školního sněmu a oběd s učiteli a žáky.

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 40.17
    (CZK 1,000)
  • remaining 37 from 40
    Tajuplná noc ve škole

    Rezervuj si přespání s rodinou u nás ve škole. Budete se moci zapojit do programu a společně povečeřet a posnídat. Zkrátka zažijte speciální atmosféru školy v noci.

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 72.30
    (CZK 1,800)
  • remaining 2 from 6
    Cítíš se jako VIP? Toto je místo pro Tebe

    Získej 2x VIP místo na EXPO - speciální den ve škole Minehavy, kde žáci prezentují co se naučili.  Pro Tebe bude zařízeno osobní setkání se zakladateli v úzkém kruhu s občerstvením, obdržíš zajímavý dárek zahrnující katalog z EXPO výstavy a navíc s Tebou uděláme fotografii se zakladateli Minehavy nebo klidně s celý týmem. 

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 80.34
    (CZK 2,000)
  • remaining 31 from 33
    Objev zvíře v sobě a pořádně své tělo protáhni

    Toto je odměna přesně pro Ty co vědí, že bez pohybu není života. Zažij unikátní koncept, který je předmětem vědy a nauč se být sám sobě tělesným opravářem. Za Tvůj štědrý příspěvek dostaneš  6 lekcí kvadrupedálního pohybu Animal Flow, přímo u nás ve škola a od naší členky týmu v Minehavě od Magdaleny, certifikované instruktorky Animal Flow®. 


    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 144.61
    (CZK 3,600)
  • remaining 10 from 12
    Jste rádi u všeho první? První odhalení v úzkém kruhu

    Chcete mít to privilegium nahlédnout na školu jako první? Tak je tato odměna přímo pro vás. Uvidíte školu dříve než naši žáci před slavnostním otevřením. Uděláme si párty v úzkém kruhu týmu přímo ve škole. Vezměte partnera nebo kámoše a přijďte na slavnostní párty před otevřením. VIP vstup pro 2 osoby.

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    Pledge EUR 200.84
    (CZK 5,000)
  • remaining 6 from 6
    Staňte se Šéfkuchařem v kuchyni Minehava na jeden den

    Kuchyně je srdcem domova i školy. Pomoz nám vybavit naši školní kuchyni a přijď si vyzkoušet vaření lahodných a zdravých receptů pod vedením našich skvělých lektorů v přátelské atmosféře.
    Čeká Tě gurmánský zážitek ze zdravých potravin a po vaření následuje ta nejlepší část – společná konzumace vašich výtvorů!

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 281.18
    (CZK 7,000)
  • remaining 10 from 12
    Balíček na přání 3+1

    Zažij  noc ve škole, získej lekce zvířecích pohybů pro zdravou páteř - Animal Flow, nebo zajdi na oběd s panem ředitelem. Také získáš své místo na zdi dárců a ještě drobný věcný dárek za smysluplnou pomoc.

    Po skončení kampaně dostanete pozvánku a další informace.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 401.69
    (CZK 10,000)
  • remaining 6 from 6
    Pro lektory a školitele - místo pro akce u nás

    Souzníš s našimi principy a pořádáš akce, přednášky, workshopy? Pronajmi si prostor Minehavy na své akce. Budeš mít k dispozici naši Minehavu ať už na jeden den nebo na víkend. Předplať si na školní rok 2024/2025 celých 6 dní na své akce.

    Po skončení kampaně dostanete další informace.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    Pledge EUR 763.21
    (CZK 19,000)
  • remaining 1 from 1
    Patron naší školy - velkorysý dárce

    Velmi si vážíme Vaší podpory a důvěry v náš projekt. Vaše jméno bude zdobit vstup do naší školy coby patrona a také veškeré sponzorské materiály. Budete mít čestné místo v sekci na našich webových stránkách. To vše s Vaším svolením. A můžete si vybrat jakékoli odměny které nabízíme, a třeba i všechny.

    Kontaktujeme vás s podrobnostmi ihned po skončení kampaně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    Pledge EUR 4,016.87
    (CZK 100,000)